Fakültemiz Öğretim Üyesinin TÜBİTAK Proje Performans Ödülü Başarısı

06 Ara

Fakültemiz Öğretim Üyesinin TÜBİTAK Proje Performans Ödülü Başarısı

Fakültemiz Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit BÜYÜKSARI’nın yürütücülüğünü yaptığı “Türkiye'de Yetişen Bazı Ağaç Türlerinin Önemli Mekanik Özelliklerinin Mikro-Mekanik Yöntemlerle Belirlenmesi ve Standart Test Sonuçları ile Karşılaştırılması” başlıklı 112O815 nolu TÜBİTAK-COST projesi TÜBİTAK-Tarım Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TÜBİTAK Proje Performans Ödülü almaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında 2 Yüksek Lisans Tezi tamamlanmış olup, elde edilen bulgularla SCI kapsamındaki dergilerde 7 adet bilimsel makale yayınlanmış ve 9 adet uluslararası kongrelerde sözlü bildiri sunulmuştur.

Öğretim üyemiz sayın Prof. Dr. Ümit BÜYÜKSARI 'yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.